tisdag 15 april 2008

Favoriter och 250 kg betong!

Tänkte visa några av favoriterna just nu. Vi har den stora glädjen att ha en svart julros. Helt underbart vacker är den! Vi hoppas kunna ta frö från den och sen kommer vi, om allt går bra, att sälja plantor nästa år.
Denna aurikel är "hemmasådd". Alla som blommat ännu har haft olika färg på sina blommor. De doftar väldigt gott.
Backsippa är en härliga blomma! I fria naturen har dom inte börjat slå ut här ännu men vi har en del krukodlade och dom är så vackra. Jättefina i samplantering med aklejor tex.

Ja, det var några favoriter just nu. Idag har vi planterat om tomatplantorna och en del av "våra egna" penséer har fått större kruka. Solen skiner här men det är ganska kyligt ute ändå så vi får se om det går att vara ute i eftermiddag. Vi skulle behöva fixa en del där nämligen.


I går var vi iväg för att inhandla betong. 250 kg kom vi hem med! I slutet av april och in i maj kommer vi att gjuta en hel del så vi räknar med att det ska gå åt. Lite armeringsjärn köpte vi också, eller ja, lite och lite 100 meter om jag ska vara exakt.

Kanske kommer alsterna från någon av gjuttillfällena att se ut som ovan???? Det är så spännande att gjuta tillsammans med andra, man får så många nya idéer och tips då. Vi längtar med andra ord till den 28 april då första gjutningen går av stapeln.
Vi återkommer så klart med bilder på de gjutna sakerna längre fram.
Tack o hej!

PS: Glöm inte att anmäla dig till trädgårdsresan den 18 maj. Där finns några platser kvar.

Inga kommentarer: